Medio 2016 is Verkeersschool De Vries overgestapt van een papieren agenda naar een digitaal planningssysteem van PlanGo rijschoolsoftware. Aan dit planningssysteem zit een leerling en instructeur app gekoppeld. De instructeur kan in de auto op zijn smartphone of tablet, de afspraken met zijn leerlingen, direct inplannen.

De leerling kan op zijn LeerlingApp direct zien dat de afspraak is ingepland. De avond voor de rijles krijgt de leerling een herinnering op zijn/haar smartphone (zie foto), dat hij/zij morgen rijles heeft met de tijd en de tekst ‘vergeet je ID niet!’

Op deze app heeft de leerling niet alleen een overzicht van zijn afspraken maar ook van zijn/haar facturen. Tevens kan de leerling zien hoe hij/zij gevorderd is met zijn lessen. De instructeur kan digitaal een leskaart bijhouden, waardoor ook ouders de vorderingen van hun kinderen kunnen volgen. Ook het tegoed aan lessen (bij een lesovereenkomst of pakket), staan in deze LeerlingApp.

De LeerlingApp kan zowel op Android als Iphone.
Je instructeur legt je alles uit over deze app bij de eerste rijles. Leerlingen van Verkeersschool De Vries zijn erg tevreden over deze app.