Als je opgaat voor je praktijkexamen voor de auto, dan kan de examinator nog een aantal vragen stellen over de instrumenten binnen in de auto. Denk bijvoorbeeld aan, “waar zit het gevarenlicht en wanneer gebruik je deze”? Of “hoe zet je de verlichting aan”?
Ook moet je iets weten over wat er onder de motorkap van de auto zit, controle buiten de auto. Van dit alles hebben wij een filmpje gemaakt, waarin dit allemaal wordt uitgelegd. Uiteraard behandelt de instructeur dit allemaal met je tijdens de praktijklessen.

Verder raden wij je aan om, als je de RIS-opleiding (Rijopleiding In Stappen) doet, script 1 en 2 goed door te nemen. In deze scripts wordt de controle binnen- en buiten de auto omschreven. Hierin staat ook een schema met de controlelampjes, die je op het praktijkexamen moet weten. Volg je geen RIS-opleiding, dan kan je een overzicht van de controlelampjes vinden in je theorieboek.

Mocht je na het bekijken van het filmpje nog vragen hebben, stel deze dan tijdens de praktijkles aan je instructeur. De instructeur zal je ook uitleggen hoe een Tussentijdse toets en Praktijkexamen in zijn werk gaat en wat je allemaal moet laten zien.

Kijk op de site van het CBR, daar staan filmpjes hoe een Tussentijdse Toets en Praktijkexamen in zijn werk gaan.