Veel automobilisten hangen hun mondkapje aan de binnenspiegel, zodat ze het snel bij de hand hebben bij het uitstappen. Echter is het iets hangen aan je binnenspiegel levensgevaarlijk met name voor je medeweggebruikers.

Hier in Nederland is het niet verboden om iets aan je binnenspiegel te hangen. De laatste tijd wordt er in de media gewaarschuwd dat het levensgevaarlijk is. En waarom dan wel? Als je iets aan je binnenspiegel hangt, dan belemmer je je eigenzicht en kan je bijvoorbeeld een fietser, motorrijder of voetganger over het hoofd zien.

Tevens schijnt het, dat wanneer je iets aan je binnenspiegel hangt, je went aan de bewegingen in je gezichtsveld. Als er dan in eens iets opduikt, bijvoorbeeld een fietser of voetganger dan zie je die niet, met de kans dat je een ongeluk veroorzaakt.

Hier in Nederland mag je van alles aan je binnenspiegel hangen, dobbelstenen, bokshandschoentjes, luchtverfrissers noem maar op, dus er zal niet gehandhaafd worden omdat je een mondkapje aan je spiegel hebt hangen, aldus een woordvoerder van de landelijk Eenheid politie (bron: AD)

Maar voorkomen is beter dan genezen!